קבלת פנים וארוחות
קבלת פנים (מרחבא)
כאשר נכנסים המבקרים בשערי הכפר נגלה לעיניהם שוק בדואי הומה ובו רוכלים, גמלים וחמורים. המארח הבדואי, לבוש בבגדים מסורתיים, מוזג לאורחים תה בדואי, קפה טורקי ומשקה לימונענע צונן. האורחים מוזמנים להתכבד בשפע המוגש בבסטות הצבעוניות: שלל ממתקים מזרחיים, מגוון פירות יבשים, עוגיות ערביות שונות, שתייה טבעית וטרייה, שתייה חמה, פיצוחים למינהם, פיתות ועוד.
ניתן להרחיב את קבלת הפנים ולהוסיף לשוק בסטת חומוס, בסטת קוסקוס, בסטת פיתות ובסטת פלאפל.
"תפריטי חורף 2018/19"
תפריטי אירועים שנבנו בלווית השף מוטי אלמקייס – לשעבר שף ראשי במלון "דיוויד ים המלח".
בתפריט חורף 2018 תוכלו להינות ממגוון דוכני מזון אקטיביים בהם הכל מתרחש מול הסועדים –
בשרים על האש, סלטים כיד המלך, שתייה מסורתית וכמובן קינוחים בסגנון המיוחד שלנו.
תפריט גולד לדוגמא:
עמדת אנטריקוט
- נתחי אנטריקוט עסיסיים הניצלים על הגריל
- תפוח אדמה ובטטה בתנור מדורה
- סלט חסה הכוללת 3 סוגי חסות, גמבות, בצל סגול, פטריות שמפניון ומלפפונים
בלוויית 3 סוגי רטבים: צ'ימיצ'ורי ביתי, אלף האיים ושום שמיר.
עמדת כתף כבש
- כתף כבש צלויה בתנור נפרס בעמדת החיתוך לעיני האורחים.
- אורז ירדני עם בשר טחון, שומן כבש וירקות שורש
- חצילים קלויים עם טחינה
- סלט פטוש הכוללת טריו עגבניות שרי, מלפפונים, בצל סגול ושברי עוגיות עבדי
בלוויית טחינה ירוקה
עמדת קרווינג עוף במעשנת
- עוף מעושן במרינדה
- אורז עם פיצוחים – קשיו, שבבי שקד וצימוקים
- תבשיל דלעת עם שזיפים, כוכבי אניס, קינמון וציפורן
- סלט ירקות שורש – קולורבי, גזר וסלק
עמדת פיתה רול על סאג' באפייה במקום – הכנת פיתה בדואית לעיני האורחים
- פיתות בדואיות חמות במילוי: בשר טחון בשומן כבש ועמבה, טחינה ירוקה וסלט ערבי
- סלטים: חומוס, טחינה, מטבוחה, חצילים מזרחי, חמוצי הבית ופלפל חריף
*בגרסה צמחונית: פיתה רול מילוי עם שווארמה צמחונית, טחינה ירוקה וסלט ערבי *
קינוחים:
ספינג', סלט פירות בכוסות ועגלת גלידה – 3 סוגי גלידות סורבה ותוספות לבחירה: קוקוס, פירות יער והפתעות נוספות…
עמדת שתיה חמה: תה צמחים וקפה שחור
עמדת שתיה קרה: תפוזים, לימונדה, אשכוליות וסיידר תפוחים.
תוספות לשידרוג: תוספת שתיה מוגזת, תוספת עמדת אלכוהול הכוללת: יין בוטיק ישראלי ובירה קרה.
הגשה מסורתית
הגשה מסורתית לשולחן על גבי סיניות (מגשים גדולים). אתם מוזמנים להשתרע ולהנות מסעודת מלכים.
חאפלה
ראשית, מוגשים לשולחן סלטים: סלט ערבי מתובל, טחינה סמיכה, חמוצים תוצרת בית, מטבוחה חריפה, חצילים מטוגנים בשבבי נענע וסלט כרוב בפלפל גרוס. במקביל לשלל הסלטים, מוגש מנסף צבעוני ועשיר, ובו אורז צהוב, עדשים, תבשיל חיטה משובח, אנטי פסטי וממולאים בליווי פַטירים דקים (פיתות בדואיות). לצד המנסף מוגשת מנה בשר עשירה (מנות הבשר משתנות, פירוט מטה). לקינוח מוגש תה בדואי חם ומהביל או קפה תורכי בליווי מעדני בקלאוות מסוגים שונים ופירות העונה. לכל אורך הסעודה תוכלו להרוות את צמאונכם במים צוננים ולימונענע טרייה.
תפריט הבשר:
סעודת השייח': קבב ביתי בשומן כבש ושפודי פרגית רכים.
כירת המוכתר: שפודי פרגית רכים ונתחי כבש מעוטרים בפטרוזיליה.
מנסף האמיר: קבב ביתי בשומן כבש, שפודי פרגית רכים וצלעות כבש מעוטרות בפטרוזיליה.
מעדני הסולטאן: שפודי פרגית רכים, שפודי אנטריקוט וצלעות כבש מעוטרות בפטרוזיליה.
כל המנות מוגשות בשפע, כמיטב המסורת הבדואית.
זרב
מבעוד יום בונים הבדואים בתוך האדמה תנור מאבן מקומית לשימוש חד-פעמי.
התנור מוסק בעץ מיוחד, המפיק ריח נעים וחום בעירה גבוה ביותר.
מניחים בתנור בשר גדי או טלה משובח ואוטמים אותו.
לאחר כשעתיים פותחים את התנור בנוכחות האורחים ומתענגים על בשר רך כחמאה ונימוח בפה, שטעמו צלוי, אפוי ומעושן כאחד.
ארוחות בופה
ארוחות הבופה נערכות בדיוואן ציורי ומוגשות בדוכני מזון עשירים וצבעוניים. בסופי שבוע בלבד.
סעודת כאן זמאן (היה היה)
בדוכן הסלטים מוגשים: סלט ירקות ערבי, טחינה סמיכה, חומוס בשמן זית, חמוצים ביתיים, סלט חצילים ברוטב עגבניות, מטבוחה פיקנטית, סלט כרוב ופלפל חריף קלוי.
בדוכן סמוך מוגשות מנות ים תיכוניות: תבשיל זיתים, פלפל ממולא, אורז בשקדים וצימוקים, תפוחי אדמה אפויים וחְרֵיימֶה (דג מרוקאי) מבושל עם שלושה סוגי פלפלים.
בדוכן הסירים מבעבעים תבשילים משובחים: עוף מושחם בפירות יבשים, נתחי בקר ותבשיל בשר כבש נימוח בפה.
צבעוני במיוחד הוא דוכן הקינוחים, עמוס במגשי פירות העונה ומיני בקלאוות וממתקים, ולצידם תה בדואי מתובל וקפה תורכי.
בדיוואן רחב הידיים פזורים דוכנים נוספים, בהם מוגשות לחמניות שמנמנות ופיתות, וכן לימונדה טריה ומיץ תפוזים צונן.
ארוחת קוסקוס
בדוכן הסלטים מוגשים: סלט ירקות ערבי, טחינה סמיכה, חומוס בשמן זית, חמוצים ביתיים, סלט חצילים ברוטב עגבניות, מטבוחה פיקנטית, סלט כרוב ופלפל חריף קלוי.
בדוכן סמוך מוגשים ממולאים וקוסקוס זהוב מלווה בירקות מבושלים: דלעת, תפוחי אדמה, גרגירי חומוס, כרוב וגזר.
בדוכן הסירים מבעבעים תבשילים משובחים: עוף מושחם בפירות יבשים וצלי בקר נימוח בפה.
צבעוני במיוחד הוא דוכן הקינוחים, עמוס במגשי פירות העונה ומיני בקלאוות וממתקים, ולצידם תה בדואי מתובל וקפה תורכי.
בדיוואן רחב הידיים פזורים דוכנים נוספים, בהם מוגשות לחמניות שמנמנות ופיתות, וכן לימונדה טריה ומיץ תפוזים צונן.
הארוחות מותנות ב-15 סועדים למעט ארוחת הזרב המיועדת למינימום 25 סועדים.